Het Grote Utrecht Stadsdiner

13 oktober 2022

Het Grote Utrecht Stadsdiner verbindt Utrechters met elkaar

Utrecht viert dit jaar zijn 900ste verjaardag. Op maandag 17 oktober, Wereldarmoededag, zitten Utrechters als één grote familie met elkaar aan tafel. Ze delen een maaltijd en verhalen met elkaar, verspreid over verschillende plekken in de stad. Je kunt zelf een etentje organiseren bij je thuis, of aansluiten bij een van de publieke eetlocaties. Het thema is ‘gezond voedsel voor iedereen’, met speciale aandacht voor de vele tuinders die Utrecht rijk is. 

Chefkok Leon Mazaraic van Grand Hotel Karel V heeft een echte Utrechtse tuinderssoep samengesteld. De ingrediënten zijn geteeld en geoogst bij de Moestuin Maarschalkerweerd. In het pakket, dat je voor 1 euro kunt bestellen, zitten alle ingrediënten en het recept, voor 4 personen.

Je kunt je pakket ophalen bij diverse filialen van de bibliotheek.

De gehele opbrengst, plus vrijwillige extra bijdragen, gaat naar de actie Geef om je Stad. Met je donatie help je mee de financiële en sociale gevolgen van armoede te bestrijden. 

Wil je graag nieuwe mensen ontmoeten? Op www.eetmee.nl  kun je melden of je een etentje voor anderen wilt organiseren. Ook kun je daar intekenen op allerlei leuke eetplekken, bijvoorbeeld bij ZIMIHC theater Stefanus in Overvecht, het restaurant van UMC Utrecht, meneer Potter in hal van de bieb Neude, het Leger des Heils of een van de moestuinen.

Op maandag 17 oktober om 17.30 uur kun je meekoken met de kookvlog van Leon op RTV Utrecht en Ustad. De live-uitzending met als thema ‘negen eeuwen voedselvoorziening’ is van 18.00-18.50 uur te zien op dezelfde zenders. In de uitzending schakelen we live naar eetlocaties in de wijken.

Alle informatie over bestellen, mee-eten en doneren is te vinden op www.stadsdinerutrecht.nl