Pietenbriefjes uit De Meern

6 september 2021

Vol verwachting klopt ons hart… over een paar weken is Sinterklaas in het land! Zo langzamerhand beginnen de kleine Leidsche Rijners vragen te stellen: Wanneer komt -ie aan? Over hoeveel nachtjes mag ik mijn schoen zetten? Tijd om voorbereidingen te treffen dus. Rogier van der Maas uit De Meern bedacht iets leuks: De Pietenbriefjes! 

Koop de Pietenbriefjes of loot mee!

De Pietenbriefjes zijn verkrijgbaar via bol.com voor € 6,99 per stuk. Maar wij mogen er 5 verloten!
Meeloten? Stuur dan vóór zondag 14 november (= de intocht van Sinterklaas in Utrecht) een mail
naar info@leidscherijnmagazine.nl. Als je gewonnen hebt, hoor je dat ook via mail.

Hoe is dit leuke idee ontstaan? 

‘Toen mijn twee dochters nog in Sinterklaas geloofden, merkte ik dat Sinterklaas, en met name het schoen zetten, voor hen voornamelijk over snoep en cadeautjes ging. Ik wilde er graag wat meer inhoud aan geven en op een leuke manier aandacht kunnen geven aan de mooie momenten en positieve dingen.

Ik wilde ze bijvoorbeeld kunnen ‘belonen’ voor goed gedrag of voor hun harde werken, zowel op school als thuis. En ik wilde ook dat mijn kinderen elke dag hun schoen konden zetten, als ze dat zouden willen. Soms zit er dan een cadeautje in, maar meestal gewoon een leuk persoonlijk berichtje. Zo zijn de Pietenbriefjes ontstaan.’ 

Wat zijn Pietenbriefjes? 

‘De briefjes zijn speciaal gemaakt voor drukke ouders, die niet altijd tijd, creativiteit of puf hebben om zelf een briefje te maken en in de schoen te stoppen.
De Pietenbriefjes zitten in een handzaam notitieblokje, dat in de achterzak van elke Piet past. Ieder blokje bestaat uit 21 briefjes met leuke illustraties. De eerste 10 briefjes zijn de Pietenbriefjes en de laatste 11 zijn de spelbriefjes.

Schrijf- en spelbriefjes

Ouders kunnen zelf kiezen welk briefje ze wanneer gebruiken én welke combinaties ze maken met de schrijf- en spelbriefjes. Dat kan bijvoorbeeld een Pietenbriefje met een kleurplaat zijn of een Pietenbriefje met de Pieten bingo. Of alleen een complimentenbriefje of schrijfbriefje met een leuke tekst als bedankje voor een mooie tekening of wortel.

De Pietenbriefjes zijn bewust in zwart-wit gedrukt, zodat er ruimte is voor eigen creativiteit. Zo kan iedere ouder zelf kiezen hoe de briefjes worden ingekleurd: door henzelf, door de kinderen of niet. Achterin het boekje vind je ook nog een recept voor een lekkere Pietentaart.’

Meer info: www.pietenbriefjes.nl | Te koop via bol.com