Chocoladekoeken voor St. Antonius Leidsche Rijn

16 april 2020

Om zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken hebben Mesjokke en Imane’s Bakery samen heerlijke chocoladekoeken gedoneerd aan alle medewerkers van het St. Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn. 

Door de huidige situatie zijn zowel Imane’s Bakery, patisserie en chocolaterie, en Mesjokke, bean-to-bar chocolademaker, hard getroffen. ‘Onze catering klussen worden afgezegd, of in het gunstigste geval verzet, en ook al onze geplande workshops gaan niet door’, laat Imane Srifia van Imane’s Bakery weten. Ook Per Vonk, van Mesjokke, ziet een deel van zijn omzet wegvallen. ‘Veel van onze verkooppunten hebben hun deuren moeten sluiten, of moeten omgaan met maatregelen waardoor er minder klanten komen. Minder verkooppunten en minder klanten leidt ook tot minder chocolade verkoop.’

Hardwerkende zorgmedewerkers 

Beide ondernemers weten echter ook dat er mensen zijn die het nog veel zwaarder hebben. ‘Elke dag fiets ik langs het St. Antonius Ziekenhuis op weg naar onze productielocatie in Leidsche Rijn’, vertelt Per. ‘Het lijkt er altijd rustig en vredig, maar binnen die muren liggen de bedden vol met mensen die besmet zijn geraakt met het coronavirus. Dag in dag uit wordt daar keihard gewerkt om dit virus het hoofd te bieden. Al deze hardwerkende (zorg)medewerkers verdienen onze steun en een hart onder de riem.’

Chocoladekoeken

Aangezien de twee ondernemingen in hetzelfde pand zijn gevestigd (het bedrijfsverzamelpand van Flexizone in Utrecht Leische Rijn), lag een samenwerking voor de hand. ‘Wij zijn goed in het maken van luxe gebak en koekjes, Mesjokke is goed in het maken van kwalitatief hoogstaande chocolade, dus een chocoladekoek was het logische resultaat van deze samenwerking’, aldus Imane Srifia. ‘Meer dan dit kunnen we helaas niet doen. Maar hopelijk zorgen onze chocoladekoeken voor een glimlach op de gezichten in het St. Antonius.

Imane’s Bakery maakt luxe gebak, taarten en koekjes, maar verzorgt ook (bedrijfs)catering en lunches. Alles wordt met de hand bereid, waardoor je verzekerd bent van producten van hoogwaardige kwaliteit, die met liefde en passie zijn gemaakt.

Mesjokke maakt ambachtelijke chocolade waar alle ingrediënten – de cacao, de suiker en de melk – volledig te traceren zijn. Samen met partners in onder meer Nicaragua, Madagaskar en Tanzania worden afspraken gemaakt over een mooiere, eerlijkere en duurzamere wereld.