Orphée aux Enfers 

26 mei 2023

Een komische opera vol levendige muziek

‘Orphée aux Enfers’, uitgevoerd door Opera Zuid, is een adembenemende opera die zowel bruisende muziek als een opwindende tijdreis biedt. Met zijn komische en satirische benadering geeft Jacques Offenbach een eigen draai aan de klassieke mythe.

In

In deze versie van het verhaal heeft Eurydice een afkeer van de muziek van haar man Orfeo en verwerpt ze haar burgerlijke leven. Ze besluit de onderwereld in te gaan met haar minnaar Pluto. Ondertussen, verveeld met hun eigen levens, besluiten de goden Eurydice te volgen. Dit leidt tot een extravagant, vrolijk en bevrijdend feest waarin conflicten tussen hel en paradijs worden uitgespeeld.

Na het succes van ‘Fantasio’ in 2019 neemt regisseur Benjamin Prins opnieuw het stuur in handen voor een Offenbach-opera bij Opera Zuid. ‘Orphée aux Enfers’ is een parodie op de oudheid en illustreert het conflict tussen hel en paradijs op een humoristische wijze. Prins verklaart: “Er is geen goed zonder kwaad, geen verantwoordelijkheid zonder plezier. Ons huidige positieve mensbeeld is zo eenzijdig, terwijl de mens behoorlijk ambivalent is. Dat wil Offenbach ons laten zien.”

‘Orphée aux Enfers’ biedt een unieke ervaring waarbij het publiek wordt meegenomen op een reis door de tijd en het menselijk bestaan. Het is een voorstelling vol humor, drama en muzikale pracht. Opera Zuid heeft wederom bewezen dat ze in staat zijn om klassieke werken op een frisse en innovatieve manier tot leven te brengen.

Als liefhebber van opera mag je deze uitvoering van ‘Orphée aux Enfers’ niet missen. Het is een kans om te genieten van de meesterlijke muziek van Offenbach, de sprankelende regie van Benjamin Prins en de talentvolle cast van Opera Zuid. Bereid je voor op een bruisende avond vol entertainment en laat je betoveren door deze tijdloze en meeslepende opera.

Voor meer informatie en tickets, kijk op ssbu.nl.

Kijk je ook al uit naar het nieuwe seizoen 2023 – 2024? De kaartverkoop start zondag 4 juni om 10.00 uur.