DAG VAN DE ARCHITECTUUR

30 mei 2018

Zaterdag 2 juni organiseert AORTA de Dag van de Architectuur, met een aantal leuke activiteiten in Leidsche Rijn.

DAG VAN DE ARCHITECTUUR UTRECHT

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni vieren wij De Dag van de Architectuur 2018! Dé kans om binnen te kijken bij de meest bijzondere gebouwen. Bevlogen initiatiefnemers en enthousiaste architecten vertellen je hoe zij de stad mooier en duurzamer maken. We blikken vooruit op de stad van morgen. Utrecht groeit. En daarmee verandert ons stedelijk landschap met de dag. Duizenden nieuwe woningen zijn nodig voor de vele nieuwe inwoners. Overal in de stad wordt gewerkt om de openbare ruimte aangenamer te maken. Minder auto’s voor meer mensen en veel aandacht voor groen. De stad maakt zich klaar voor morgen; gezond, circulair, energieneutraal. Op geen andere plek is de groei van de stad meer zichtbaar dan in Leidsche Rijn. Het piepjonge stadsdeel bestaat dit jaar 20 jaar. En dat vieren we met een speciale fietstour: 20 jaar | 20 gebouwen, presentaties en tours door de architecten van het net geopende Leidsche Rijn Centrum en een spraakmakende kunst- en architectuuractiviteiten bij het naastgelegen RAUM. Eén dag, héél veel zien, dat is Dag van de Architectuur Utrecht. Het volledige programma in Utrecht vind je op www.aorta.nu. Meld je aan voor activiteiten die je zeker niet wilt missen!

Meer informatie en aanmelden: http://www.aorta.nu/dag-van-de-architectuur/


FIETSTOUR 20 JAAR | 20 GEBOUWEN
Leidsche Rijn bestaat twintig jaar. Tijdens een fietstocht toont architectuurgids Jan Maarten Dalmeijer met twintig gebouwen hoe het piepjonge stadsdeel in twintig jaar gevormd is. Maak kennis met de rijke historische gelaagdheid van de nieuwe wijken, de veelzijdige openbare ruimte en bijzondere initiatieven zoals de Vlinderhof in het Maximapark, wooncollectief de Kersentuin en archeologisch park Hoge Woerd.

Datum: zaterdag 2 juni
Tijd: 14.00 uur
Startlocatie: Infocentrum Leidsche Rijn Centrum
Deelname is gratis
Aanmelden: http://www.aorta.nu/agenda/20-jaar-leidsche-rijn/


ONTMOET DE ARCHITECTEN LEIDSCHE RIJN CENTRUM
Leidsche Rijn Centrum opent mei 2018. Het nieuwe stadshart van de wijk is geïnspireerd op steden als Parijs en Barcelona. Het doet echt een beetje mediterraan aan met brede boulevards en gezellige pleinen. Ontwerpers van Jo Coenen, AWG, De Zwarte Hond, Geurst en Schulze, RPHS+, Kokon en Kollhoff Architecten laten je zien hoe het nieuwe stadshart eruit ziet.

Datum: zaterdag 2 juni
Tijd: 13 uur, 13.30 uur, 14 uur, 14.30 uur 15 uur, 15.30 uur, 16 uur
Startlocatie: verkoopkantoor Leidsche Rijn Centrum, Grauwaardsingel 1a
Deelname is gratis
Aanmelden: http://www.aorta.nu/agenda/leidsche-rijn-centrum/


DAG VAN DE ARCHITECTUUR BIJ RAUM

Op zaterdag 2 juni vieren we bij RAUM De Dag van de Architectuur 2018. We benadrukken in samenwerking met architectuurcentrum AORTA wat architectuur kan doen voor de kwaliteit van onze leefomgeving. We laten met ons programma nieuwe woonvormen zien en tonen hoe we nadenken over de stad van de toekomst. Met rondleidingen door het RAUM-team, de Woonpioniers en Overtreders W en de filmische installatie Image Archeology.

Datum: zaterdag 2 juni
Tijd: 13 uur -16.00 uur
Locatie: Berlijnplein 520
Deelname is gratis
Meer informatie en aanmelden: http://www.aorta.nu/dag-van-de-architectuur/