Hiphop en broederschap

27 april 2023

Dansvoorstelling over hiphop en broederschap

‘IRC ONE’ is een energieke en meeslepende voorstelling door de kernleden van IRC (Illusionary Rockaz Crew). Een verhaal over broederschap, expressie en eigenheid; een lofzang aan de cultuur die hen samenbracht.

Hiphop georiënteerde dansstijlen zijn niet ontstaan in mooi gedecoreerde balzalen of op zorgvuldig geboende balletvloeren. Meer dan twintig jaar geleden was winkelcentrum City Plaza in Nieuwegein de geboortegrond van IRC. Daar kwamen de dansers in contact met hiphop. Sindsdien heeft IRC zich ontwikkeld tot een belangrijke speler in de wereld van de dans. Met ‘IRC ONE’ vieren ze de kracht van dans om mensen samen te brengen, uit te dagen en hun individuele expressie te bevorderen.

De voorstelling vindt plaats in de Blauwe Zaal, een intieme en sfeervolle locatie waar je als toeschouwer dicht op de dansers zit. Met hun eigenzinnige stijl en gedurfde moves nemen de dansers je mee op een reis door de geschiedenis van hiphop en de betekenis ervan voor de hedendaagse cultuur. ‘IRC One’ is een unieke kans om de oorspronkelijke hiphopcultuur te ervaren, zoals die zich heeft ontwikkeld in de straten van Nederland en ver daarbuiten. Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in dans en cultuur, en die wil genieten van een opzwepende en inspirerende show.

Te zien op zaterdag 20 mei, kijk voor meer informatie en tickets op ssbu.nl.

Ben je hierna geïnteresseerd geraakt in meer van IRC, dan is Support your culture op 04 juni ook echt een aanrader. Kijk voor meer informatie en tickets op ssbu.nl.