Een museum in Terwijde

11 maart 2021

Hebben jullie het al gezien? Er zit een mini-museum in Winkelcentrum Terwijde! Het ‘Travelling Farm Museum of Forgotten Skills’ heeft een tijdelijke plek gekregen in het pand op Ella Fitzgeraldplein 4, waar voorheen BlendUT zat. 

De initiatiefnemers van dit ‘Boerderij Museum voor Vergeten Vaardigheden’ zijn The Outsiders. ‘Er is in onze wijk al een museum over de Romeinen en hun verblijf in dit gebied. Wij werken aan een museum dat de latere geschiedenis vertelt. Bezoekers ontdekken in ons museum het verhaal van de boerderijen, de landbouw en de vergeten vaardigheden van de afgelopen 500, 300 of 100 jaar. De kennis op landbouwgebied die in destijds in dit gebied verzameld is, is van grote waarde.

Slechts drie generaties geleden konden bewoners van dit gebied nog met de boeren praten over hun vlees, melk, eieren en groenten. Die kennis zijn wij kwijt. Wij volgen de seizoenen niet meer bij het produceren en bereiden van ons voedsel, we laten ons voedsel niet meer in de buurt groeien en we weten niet meer hoe ons voedsel wordt verwerkt. Het ‘Travelling Farm Museum of Forgotten Skills’ wil een ​​verbinding maken met het verleden en vergeten vaardigheden op het gebied van voedsel ophalen. In ons museum vind je een sectie geschiedenis en een kleine voedingswinkel. Ook kun je goederen uitwisselen met andere bezoekers, zoals gist of plantjes.’

Het ‘Travelling Farm Museum of Forgotten Skills’ is op dit moment vanwege de coronamaatregelen helaas gesloten, maar zodra het weer kan zullen er bezoeken en workshops worden georganiseerd.

Meer informatie of op de hoogte blijven? Kijk op TFMdepot.hotglue.me of volg het ‘Travelling Farm Museum of Forgotten Skills’ op Instagram.