TEAM SPIRIT(S) GAAT HET IJS OP EN WIJ VOLGEN

11 december 2017

In ons winternummer staat een artikel over Team Spirit(s): 6 vrienden uit Leidsche Rijn die het ijs op gaan voor het goede doel. Hun doel is om de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee (200km!) in 10 uur te schaatsen. Zal het lukken? Maandenlang trainen en uiteindelijk de tocht uitrijden? Eén ding is zeker: de Spirit(s) zit(ten) er goed in! De voorbereidingen zijn in volle gang en wij volgen Team Spirit(s). Afgelopen weekend was er een schaatsclinic in Thialf, ze stuurden ons een verslag:

‘Terwijl de sneeuwvlokken gretig uit de hemel vielen, reden wij afgelopen zondag in onze ‘eigen bus’ (bedankt Stam Leidsche Rijn!) naar Heerenveen voor onze tweede schaatsclinic. Omdat gezelligheid en goed eten ook in de voorbereiding van onze tocht onontbeerlijk zijn, bestond onze eerste stop uit een uitgebreid gezamenlijk ontbijt. En zoals het een goede duursporter betaamt, bevatte het menu veel koolhydraten en eiwitten (lees: uitsmijters :-)). Met goed gevulde magen hebben we de rit voortgezet naar het hoge noorden. We hadden er zin in en waren zelfs een beetje zenuwachtig. We reden immers niet naar zomaar een schaatsbaan, we waren onderweg naar ijsstadion Thialf.

Schaatsen op de nieuwe ijsbaan van Thialf is met afstand de kers op de taart in onze voorbereiding. En mooi was het, met super snel ijs en prachtige foto’s van coryfeeën van weleer.

Na de introductie en een toelichting op het medisch onderzoeksprogramma naar Cystic Fibroses (ons goede doel), mochten we het ijs op! Het voelde direct goed en de rondes leken wel korter, zo gemakkelijk gleden we over de baan.

De instructeurs van DuoSport hebben ons weer een stapje verder op weg geholpen met technische aanwijzingen, maar ook met tips voor wat je kunt doen als je er echt helemaal doorheen zit. Enkele Spirits hebben ook weer geoefend met vallen, een onderdeel van de tocht waarvan men zegt dat het geen kwestie is van of, maar van wanneer en hoe vaak. Bijzonder nuttig dus ook daar op te oefenen.

Na een lekkere bak snert was het tijd voor de terugreis. Eenmaal thuis gingen onze gedachten terug naar de Olympische race van Jochem Uytdehaage, wat moet het een machtig gevoel zijn als je dat kan! Die avond vielen de Spirits moe, voldaan en een onvergetelijke ervaring rijker in slaap.’

Wil je Team Spirit(s) steunen en daarmee een bijdrage leveren aan onderzoek naar medicijnen tegen Cystic Fibroses, kijk dan op https://www.skate4air.nl/team/team-spirit-s.