Graffitifun

29 juli 2022

Graffiti Utrecht en Leidsche Rijn 

De graffiti en streetart scene in Utrecht is een populaire spot onder vele graffiti artiesten lokaal en kunstenaars uit heel Nederland. In Utrecht heb je nabij de Ikea een legale graffiti plek, ook wel bekend als de Graffitifun Hall of Fame en eentje in Leidsche Rijn nabij Berlijnplein. Een leuke graffiti spot met een skate parkje erbij. Helaas zal deze op termijn verdwijnen voor nieuwbouw en appartementencomplexen.

Graffiti wordt vaak gezien met de vele tags als vandalisme, maar met deze kunstvorm kunnen ook echt hele mooie kunstwerken gemaakt worden. Van mooie unieke muurschilderingen voor bedrijven, restaurants, kinderkamers of logo’s.

Steeds meer mensen tegenwoordig krijgen interesse in deze kunstvorm en willen meer over graffiti weten. En zijn zelfs diverse kunst en graffiti spotters actief die alles vastleggen en fotograferen. Een leuk en creatief idee is bijvoorbeeld om zelf een graffiti workshop te volgen. Hierin krijg je meer informatie over de geschiedenis en kan je zelf aan de slag met je eigen graffiti paneel en kunstwerk. Tijdens een workshop leer je dus echt de graffiti als kunstvorm kennen.

 

Graffiti workshop in Utrecht bij Graffitifun

Ken jij Graffitifun al uit Utrecht? Dit bedrijf is gespecialiseerd in graffiti workshops, streetart cursussen en graffiti muren. Ook in heel Nederland trekt Graffitifun vele bezoekers per week. Wist je dat Graffitifun is uitgegroeit tot de grootste graffiti aanbieder van Europa? Met wel meer dan 32 artiesten en vol passie bieden zij de leukste graffiti workshops aan!

Een graffiti workshop is ideaal voor een graffiti kinderfeestje, personeelsuitje, teamuitjes, vrijgezellenfeestje, jeugdactiviteiten en schoollessen. Dit kan op eigen locatie zoals bijvoorbeeld op een school, maar voor een echte graffiti belevenis kom je naar de Graffitifun Hall of Fame in Utrecht!

Zo zijn er heel veel verschillende lessen en cursussen mogelijk. Bij Graffitifun bieden ze allerlei workshops op maat aan, zowel praktijk als theorielessen. Maar ook privé workshops, voor groepen + graffiti tours en complete CKV-lessenreeksen tot aan events van honderden tot duizend deelnemers. Naast workshops ook 3D streetart straatschilderingen, portretten en graffiti kinderkamers mogelijk.

Tijdens een graffiti workshop kun je lekker aan de slag gaan met je eigen ontwerp en graffiti paneel. Onder begeleiding van een graffiti artiest kun je dan in lagen je kunstwerk opzetten. Vergis je niet… Het is moeilijker dan dat het lijkt! Zo werk je in lagen van achter naar voren en gebruik je verschillende technieken en effecten om het juiste effect te krijgen voor je kunstwerk. Ook zit er veel verschil in het gebruik van de verschillende spuitbussen en capjes. Het leuke ook van deze unieke workshops is dat je je eigen paneeltje met je graffiti kunstwerk mee naar huis mag nemen als aandenken.

 

Voor wie?

Voor iedereen die de kunst van graffiti een keer wil ervaren!! Dit is een onvergetelijke activiteit voor iedereen, van jong tot oud, het maakt niks uit. Van kinderpartijtjes, familie-uitjes, tot aan zakelijke personeelsuitjes.

Altijd leuk om een leuk en creatief dagje te organiseren met je familie, collega’s of vrienden. Leuk als combi met een streetart tour, dagje shoppen in de stad of etentje in de buurt om de dag af te sluiten.

Tip: check eens bij Graffitifun