Het beste medicijn tegen corona

1 mei 2020

Al jaren is bekend dat het hebben van honden (en katten) tot gezondheidsvoordelen voor het ‘baasje’ kan leiden:

  • Verlaagde bloeddruk
  • Verlaagd cholesterol
  • Minder gevoel van eenzaamheid
  • Toename van lichaamsbeweging (wandelen, fietsen, ballen/stokken gooien etc)

En laat dit nu net hét recept zijn voor de corona-ophokplicht die wij op dit moment nog steeds ondergaan. Bloeddruk is vaker verhoogd, aangezien je er tijdens het thuiswerken achter komt dat je kinderen wel heel veel decibel aan geluid produceren de hele dag. En videobellen is leuk, maar dan moet je wifi niet wegvallen. Potverdevierkantekolere….

Lekker man, opgesloten zitten in huis. Iets vaker een chocolaatje uit de kast pakken, chipje in de middag en het is reglementair toegestaan dat we mogen wijnen vanaf 17.00 uur (of een uurtje eerder). Gevolg is dat ons cholesterol een stijgende lijn vertoont. 

Waar je normaal 3 feestjes per week hebt, na het voetballen uren blijft hangen in de kantine, enkele keren per maand bij de Griek om de hoek gaat eten en vast op maandag- en vrijdagavond gitaarles hebt. Is er nu niets meer, helemaal niets. ’s Avonds zit je als een Remi op de bank een traantje weg te pinken. Het is stil in huis, je voelt je eenzaam en de wijn is op.

Met een lichtelijk verhoogde bloeddruk, een verhoogd cholesterol en een depri ‘ik-ben-alleen-op-deze-wereld’-gevoel is buiten sporten het laatste waar je aan denkt. Daarnaast is het meer slalommen, dan hardlopen, met al die mensen op straat. Bankhangen is makkelijker. 

Samenvattend. Natuurlijk is het belangrijk dat we 1,5 meter afstand in acht houden. Dat we elkaar niet in het gezicht hoesten. Dat we thuis blijven als we koorts hebben. En dat we onze hoop richten op een vaccin. Maar eerlijk is eerlijk, misschien is het hebben van een hond (of kat) wel het beste medicijn tegen de corona-perikelen.

Knuffel van een afstand