het NUT: Licht

27 september 2022

Licht: nieuwe locatievoorstelling van theatergezelschap het NUT in het Máximapark

Dit jaar brengt het NUT Licht in de donkere maanden. Een zintuiglijke theaterervaring met diner, over ons verlangen naar inzicht en onze angst voor het donker. Ervaar een betoverende avond in het Máximapark in Utrecht onder een gigantische overdekte sterrenhemel van 26 oktober t/m 20 november 2022. Dit wil je niet missen!

Middenin het Máximapark verrijst in het najaar een grote lichtkoepel. Hier wordt de nieuwe locatievoorstelling Licht van theatergezelschap het Het NUT gespeelt. Dit theatergezelschap uit Leidsche Rijn heeft meerdere zomervoorstellingen gespeelt op locatie en dit is de eerste keer dat er ook in het najaar wordt gespeeld. Licht is een theatervoorstelling over de ogen van een lichttovenaar. Het is het reisverhaal door de geschiedenis van het licht. Lichtontwerper Uri Rapaport, theatermaker Greg Nottrot, choreograaf Jasper van Luijk en Lo Walther Boer creëren een visueel spektakel over de toekomst van God(en), de wetenschap en de waarheid.

 

Lichttovenaar Uri Rapaport

Normaal staat hij achter de schermen als lichtontwerper, maar nu voor de eerste keer zelf in de schijnwerpers op het podium. Uri staat binnen de theater- en evenementenwereld al meer dan 40 jaar bekend als ‘de lichttovenaar’. Hij maakte lichtontwerp voor vele grote producties waaronder verschillende spectaculaire opera’s, langlopende musicals en zelfs circussen, maar ook intieme theaterproducties zoals die van het NUT.

 “Theater komt tot leven als er licht op wordt gezet. Niemand ‘kleurt’ zo gul en gedurfd met licht als Uri. Het lijkt een vorm van poëzie.” – Greg Nottrot (theatermaker en artistiek leider het NUT)

Theaterervaring met diner
Na de voorstelling gaan we samen aan tafel en wordt er een vegetarisch driegangen diner geserveerd in samenwerking met parkrestaurant Anafora in het Máximapark. Hun chefs laten zich inspireren door de natuur en kiezen dan ook zoveel mogelijk voor biologische producten uit de streek.

 

Theater voor iedereen
Het NUT en Stadsschouwburg Utrecht willen theater toegankelijk maken voor iedereen uit onze stad. Tijdens de viering van 900 jaar Utrecht in 2022 geven wij mensen met een kleinere portemonnee samen met Utrechtse bedrijven een ticket cadeau voor Licht. Doe jij mee?

 

Praktische informatie
Licht is van 26 oktober t/m 20 november te zien van woensdag t/m zondag in het Máximapark in Utrecht. Tickets inclusief diner zijn 55,25,- voor jongeren onder de 30 jaar 30,25,-. Het terrein is geopend vanaf 18.00 uur. Het programma zelf start om 19.00 uur. Zorg dat je vóór die tijd aanwezig bent. De geschatte eindtijd is 23.00 uur.

Koop nu je tickets via: https://het-nut.nl/voorstellingen/licht