In De Kern Gezond is open!

2 november 2018

 

Vanmiddag is de officiële opening van In De Kern Gezond in Leidsche Rijn Centrum. Wij mochten ruim twee weken geleden al deelnemen aan de allereerste (pilot) workshop en zijn enthousiast! 

 

In De Kern Gezond (IDKG) is een ‘pionierend wijkproject’ en biedt bewoners, jong én oud, een plek waar ze elkaar kunnen ontmoeten en deel kunnen nemen aan workshops en lezingen op het gebied van ‘Positieve Gezondheid’. Deze lezingen en workshops worden verzorgd door andere bewoners, het motto van IDKG is ‘door bewoners, voor bewoners’. Er staan al heel veel leuke workshops op het programma, van Fit het Zelf! en Stresspreventie tot Creatief Schrijven en Parenting Course. Kijk voor het hele programma in de agenda en meld je aan.

 

 

Projectleider Janine van der Duin: ‘De start van IDKG is veelbelovend. We zijn blij verrast door het aantal mensen dat met goede ideeën komt. We gaan samen met bewoners op pad en zijn benieuwd waar we over een jaar staan.’ 

 

Workshop ‘Positieve Gezondheid’ 

Wij namen deel aan de workshop ‘Positieve Gezondheid.’ Bij Positieve Gezondheid staat niet de ziekte of de gezondheidsklacht centraal, maar fysieke en mentale gezondheid, veerkracht, meedoen en een betekenisvol leven. Er is meer focus op zelfmanagement (eHealth en preventie). Tijdens de workshop werd meer verteld over wat Positieve Gezondheid precies inhoudt, vulden we ‘het spinnenweb Mijn Positieve Gezondheid’ in en gingen daarover met elkaar in gesprek. Op de site van IDKG en op www.mijnpositievegezondheid.nl vind je meer informatie over ‘Positieve Gezondheid’. 

Ook de andere deelnemers reageren enthousiast op deze eerste (pilot) workshop: ‘Een boeiende zoektocht’, ‘verduidelijkend’, ‘open minded’, ‘smaakt naar meer’ en ‘inspirerend’.

Van harte welkom 

Heb je een idee, wil je zelf een lezing of workshop organiseren of ben je nieuwsgierig? Loop gewoon eens binnen IDKG aan de Kopenhagenstraat 41 (om de hoek bij de Jumbo op het Brusselplein in Leidsche Rijn Centrum). Je bent van harte welkom! 

Er is altijd koffie en thee, er is een kinderhoek en er zijn werk- en loungeplekken. Wij lopen binnenkort zeker nog een keer binnen om ons aan te melden voor een van de workshops!