Lockdown overleefd, laat de zomer maar komen!

25 juni 2020

Waar corona altijd klonk als een lekker zomers biertje, heeft dat nu een nare bijsmaak. Wie had ooit kunnen bedenken, dat thuis blijven zo allesbepalend zou zijn?

Even voorstellen
Voor wie mij niet kent: ik ben Martine. Ik houd van de bourgondische leefstijl, ook al ben ik van oorsprong een Friezin. Ik ben moeder, startende ondernemer en ik heb door chronische klachten een energiebeperking. Deze combinatie vraagt veel optimisme, creativiteit en doorzettingsvermogen.

Mijn ervaringen zet ik in om anderen te helpen. Energiemanagement is voor mij dagelijkse kost. Leven is mijn motto, maar soms ontkom ik niet aan overleven. Toen de jongste in januari vier werd, ging de vlag uit. Ja, in 2020 zou ik eropuit gaan. Tijd en ruimte om mijn onderneming verder uit te bouwen. En toen kwam corona. 

Hoelang houd ik dit nog vol?
Tijdens de lockdown zat ik thuis met de kinderen in een cocon. Manlief een etage hoger, op de nieuwe thuis-werkkamer. We telden letterlijk de dagen af met een kalender aan de muur. Schoolschema, een huishoudschema, zo kwamen we de dagen door. Respect hoor, voor alle meesters en juffen. Ik vind een klasje van twee kinderen al meer dan genoeg. Natuurlijk hebben we ook genoten van gezellige momenten. Als we weer eens een net-alsof-feestje gingen vieren, met daarbij behorende traktatie. De jongens dansend op hun stoel. We gingen er helemaal in op. En met Koningsdag in vol ornaat voor de iPad. Het was soms ook hilarisch. Maar bovenal was het aanpoten. Maar ach, als je dan gezond en wel de tijd door bent gekomen, is er eigenlijk helemaal geen reden tot klagen toch?!

En nu? Laat de zomer maar komen 
Eindelijk, de tweede helft van 2020 hebben we weer meer bewegingsvrijheid, hetzij op anderhalve meter afstand. Tropische temperaturen, de terrassen weer open, dus we kunnen volop genieten van het ‘nieuwe normale’ leven. Voor zolang het duurt. Want wat hebben we het fijn, hier in Leidsche Rijn en omgeving. Er is zoveel te zien en te beleven. Ik waardeer deze prachtige plek alleen nog maar meer. 

Eindelijk is er weer tijd voor mezelf, rustig opstarten met een heerlijke kop koffie in de ochtend, tijd om te ondernemen en vooral tijd om het NU te doen. Wacht niet met dromen, plannen of beslissingen maken. Het kan zo snel weer anders zijn. Geniet nu. Yes, laat de zomer maar komen!

 

Martine blogt over haar ervaringen in Leidsche Rijn.

Martine is lifecoach, wandelcoach en ervaringsdeskundige op het gebied van chronische klachten. Daarnaast geeft ze trainingen op het gebied van work-life-balance.  

www.martinedeinum.nl

www.work-life-balance.nl