Lokale ondernemers in Leidsche Rijn Centrum

14 mei 2018

Nog 2 nachtjes slapen en dan kunnen we winkelen in Leidsche Rijn Centrum (LRC). En van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat koffie drinken, lunchen, borrelen en lekker eten. Keuze genoeg! Vandaag werd de pers alvast rondgeleid en wij waren erbij. 

In LRC komt een mix van internationale, nationale en lokale ondernemers. Wij spraken vandaag met vier van die lokale ondernemers: Javier en Kim van Bar Iberico en Robby en Nadia van schoenenzaak Blendz. 

Leidsche Rijn Centrum Bar IbericoJavier & Kim van Bar Iberico 

Javier Amezquita is geboren en getogen op Gran Canaria, zijn vrouw Kim Börger in Vleuten. Ze leerden elkaar kennen op Gran Canaria, woonden in Barcelona, Madrid, Amsterdam en Maarssen, maar kwamen toch in Vleuterweide uit. Kim: ‘Ik had nooit gedacht dat ik op een dag terug zou gaan naar Vleuten, maar de komst van onze drie kinderen veranderde alles. We wilden een tuin en dicht bij mijn ouders, opa en oma, wonen.’ Bar Iberico is hun eerste zaak en wordt een ontmoetingsplaats, waar je terecht kunt voor koffie, ontbijt, lunch en de hele dag door kunt proeven van Spaanse lekkernijen. Xavier: ‘Sommige mensen schrikken van onze openingstijden, en dan vooral van de vermelde sluitingstijd. Maar niemand hoeft zich zorgen te maken; als onze gasten het naar hun zin hebben en nog wat willen drinken en proeven, blijven we open. Dat is heel gebruikelijk in Spanje, dus bij Bar Iberico ook. We serveren geen 3-gangen menu’s, daar is onze keuken niet op ingericht, maar je kunt hier wel kleine gerechten eten. Jullie noemen dat vaak tapas. Vroeger dekte de ober een glas wijn of bier af met een stuk brood, om te zorgen dat er geen vliegen in kwamen. Die stukken brood heetten ‘tapas’. Wij gebruiken dus liever niet het woord tapas, maar nodigen je wel van harte uit om vanaf woensdag 16 mei te komen proeven van onze Spaanse hammen en andere echt Spaanse lekkernijen.’

Leidsche Rijn Centrum Blenz Robby & Nadia van Blendz 

Ook Robby en Nadia van de Kerkhof-Agrandi wonen 5 minuten van LRC en zijn getrouwd, vandaag precies 2 jaar. Hun telefoons lopen over van de felicitaties, maar tijd om hun huwelijksdag te vieren hebben ze niet. Nadia: ‘Het was de afgelopen weken superdruk en het is nog even hard werken, maar we gaan het halen: dinsdagavond is onze openingsborrel en woensdag is iedereen van harte welkom in onze winkel!’ Robby en Nadia werken al geruime tijd bij Blendz, maar dit is hun eerste eigen winkel. Nadia: ‘Robby’s vader heeft Blendz opgericht. Robby’s broer Maikel runt nu de vestigingen in Maarssen en Houten en wij gaan dus samen deze vestiging in LRC runnen. Drie jaar geleden hebben we als een van de eersten na Jumbo het contract getekend. We beslisten op basis van een tekening, best spannend. Maar de winkel overtreft onze verwachtingen. We hebben er sowieso geen seconde aan getwijfeld of LRC een succes zou worden. En door de vele reacties de afgelopen weken zijn we alleen maar bevestigd in dit positieve gevoel: Leidsche Rijn staat te springen om dit stadscentrum.’

Openings Spektakel 

De laatste weken liepen er al veel bouwtoeristen en nieuwsgierige omwonenden over het bouwterrein. Dé vraag die steeds gesteld werd was: gaan ze het ‘Openings Spektakel’ op woensdag 16 mei wel halen? Het antwoord is ja! Er wordt heel erg hard gewerkt en een meerderheid opent a.s. woensdag de deuren. Andere winkels/horeca zullen de komende weken/maanden volgen. Aan het eind van de zomer is alles open. Op de site vind je een overzicht met alle winkels/horeca en via Facebook blijf je de komende tijd op de hoogte van nieuwe openingen.

Elke dag Feest

Niet alleen woensdag, maar ook de dagen daarna is het Feest in LRC. Kom jij ook? Kijk op de site voor het programma en de acties.