Maximoes 2020 nu te koop

1 september 2020

In ons zomernummer vertelde appelmoesmaakster Esther de Hek het verhaal over dit unieke appelmoesmerk uit Leidsche Rijn. Inmiddels zijn de appels in het Máximapark rijp en maakt Esther wekelijks zo’n 15 potjes Maximoes.

<tekst loopt door onder foto>

Artikel Maximoes Leidsche Rijn

Matig appeljaar
‘Het is een zeer matig appeljaar’, vertelt Esther. ‘Niet eerder afgelopen jaren zaten er zo weinig appels aan de bomen in het park, maar gelukkig heb ik voldoende appels om Maximoes te maken. Mensen komen zelfs appels bij me brengen.’

<tekst loopt door onder foto>

Jonge gezinnen
‘De aandacht voor Maximoes in LRM draagt absoluut bij aan de bekendheid van Maximoes’, vertelt Esther. De biologische appelmoes in het mooie potje doet het ook goed bij jonge gezinnen, valt haar op. ‘Ik hoor dat van de ouders die via de Maximoes Winkel Maximoes bij me kopen en het komen ophalen. Kinderen houden vaak van appelmoes en door Maximoes kunnen ouders de herkomst van de moes heel dichtbij brengen, dat de appels dus uit het Máximapark komen en daar aan de bomen groeien. 

<tekst loopt door onder foto>

Te koop
Via Instagram kun je op dit moment de maak van Maximoes van dichtbij volgen. In de Maximoes Winkel zijn potjes Maximoes te koop, het kleinste kost € 3,95/stuk.