Metamorfosen II

8 maart 2023

Alles verandert, niets vergaat

“Moeder natuur laat elke vorm ontstaan uit andere vormen. Geen enkel ding in dit heelal, geloof me, gaat teloor, maar alles wisselt en vernieuwt.”

19, 20 en 21 april in Podium Hoge Woerd: Metamorfosen II

Voor de tweede keer buigt Theatergroep Aluin zich over het beroemde werk van Ovidius: Metamorfosen. De legendarische schrijver uit het oude Romeinse Rijk beschrijft in deze bundel verhalen vol begeerte, vernedering, verliefdheid, rouw en angst. De verhalen hebben één ding met elkaar gemeen: de gedaanteverandering. Een prinses die in een vogel verandert, een man die een bloem wordt of witte vogels die zwarte vogels worden.


In deze tweede versie van Aluin komen de volgende verhalen uit de Metamorfosen aan bod: Corvus en Cornix die vogels worden omdat ze roddels verspreiden, het tragische liefdesverhaal van Cephalus die de liefde van zijn Procris niet vertrouwt en daarmee haar leven verspeelt, vrouw Fama, Daedalus en Icarus en ook Narcissus die alleen liefde voor zichzelf voelt. Alles onder het motto van Ovidius; Alles verandert, niets vergaat.


Zo makkelijk als acteurs van rol kunnen wisselen, kan materie van gedaante veranderen. Theatergroep Aluin streeft ernaar haar publiek troost te bieden in de vele veranderingsprocessen van deze tijd. Een vrolijke, melancholische, grappige en poëtische voorstelling. 

Over Aluin: 

Theatergroep Aluin maakt al meer dan 30 jaar helder en concreet theater. Teksttoneel met veel humor en dynamiek voor een breed publiek. De oersterke verhalen die we spelen komen uit het klassieke repertoire van de oude Grieken tot aan Shakespeare. Regelmatig maken we nieuw repertoire, maar het is altijd gebaseerd op die prachtige etalage aan grote verhalen over het menselijk tekort. Omdat hoogmoed en jaloezie, verliefdheid en machtswellust zowel dieptragisch als hilarisch kunnen zijn en nog vaker een verwarrende combinatie van beide.

Aluin verheft het versnijden van humor en drama tot een kunst en spreekt daarmee de harten en hersens aan van heel veel heel verschillende mensen. Er vanuit gaande dat theater inspirerend kan zijn voor iedereen zoeken we naar de essentie van al deze oersterke verhalen en brengen die in diverse formaten. 

Kijk voor meer informatie en de volledige speellijst op www.aluin.nl . 

Credits: 

Tekst: Ovidius | bewerking: M. d’Hane-Scheltema | regie: Erik Snel | educatie: Bettie de Bruin | spel: Boris van Bommel en Maxime Vandommele | kostuums: Anouk van Schie | posterbeeld: Miek Uittenhout | grafisch werk: hollandse meesters | productie: Inez van der Werf |