Mijn welverdiende vakantie

17 augustus 2020

Het was afzien de laatste dagen van de zomervakantie. En ik was zeker niet de enige. Een vriendin appte me: ‘ik ben er he-le-maal klaar mee’. Daarom deze week rust, mijn eigen mini-vakantie. Opladen voor nieuwe uitdagingen. 

Martine is lifecoach, wandelcoach en ervaringsdeskundige op het gebied van chronische klachten. Daarnaast geeft ze trainingen op het gebied van work-life-balance. Voor LRM blogt ze over haar ervaringen in Leidsche Rijn.
www.martinedeinum.nl | www.work-life-balance.nl

De scholen zijn weer begonnen
Eindelijk voelt Leidsche Rijn weer een beetje als vanouds. Er is weer reuring waar ik zo van hou. Volle terrassen op het Berlijnplein, maar niet overvol, wat ik persoonlijk wel fijn vind. Gezelligheid in het dorp. Ik stond weer óp het voetbalveld, in plaats van onze zoon op de parkeerplaats af te zetten. En de scholen zijn weer begonnen, hoe fijn is dat?!

Saint Tropez in eigen land
Het zomergevoel waar ik naar op zoek was, heb ik ruimschoots gekregen. In Nederland. Waar het voelde als Zuid-Europa was onze daadwerkelijke bestemming Friesland en daarna de Achterhoek. We ruilden van huis met m’n ouders, een win-win situatie. Heerlijke dagen waarbij we met nieuwe supboards prachtige tochten door de Friese natuur hebben gemaakt. In de Achterhoek brachten we een week op een kleinschalige camping door. De hele dag klam van het zweet. Maar ach, veel ijsjes eten en zwemmen maakte het voor de kids in elk geval wel echt vakantie. 
 

<tekst loopt door onder foto>

‘Ik ben er helemaal klaar mee’
Schoolvakanties, ik rust er zelf in elk geval niet echt van uit. Ik ervaar het vooral als hard werken, probeer op te laden waar het kan, maar die momenten zijn schaars. Om zo goed mogelijk te functioneren met een energiebeperking, helpt eigen tijd indelen enorm. Laat dat nu net een enorme uitdaging zijn als het gaat over (kleine) kinderen en vakanties. Het voor velen zo normale tempo van leven, ligt vaak te hoog voor me. Een ondernemende en energieke kleuter; ik wil het graag, maar kan het niet bijhouden. Ja, een paar dagen, maar geen weken achter elkaar. En zo werd het afzien de laatste dagen van de zomervakantie. Maar ik ben zeker niet de enige. Zoals een vriendin me afgelopen week appte: ‘ik ben er he-le-maal klaar mee’. 

Terug naar de basis
Practice what you preach. Daarom deze week rust, mijn eigen mini-vakantie. Even helemaal niks doen en ontspannen met een boek. Opladen, zodat ik daarna weer volop aandacht kan geven aan mijn onderneming. Nieuwe uitdagingen aangaan en met vertrouwen de toekomst in. In september een aantal trainingsdagen om mezelf verder te ontwikkelen. Dat geeft ook weer energie. Voor de ITP patiëntenvereniging ga ik support groups opstarten. En met work-life-balance gaan we binnenkort een gratis webinar aanbieden. Wil je meer weten, kijk dan op onze site. Voor coaching of wandelcoaching ben je ook van harte welkom. Ik ben van plan de doelgroep te verbreden. Meer gericht op levensvragen in het algemeen waarbij klachten en energiemanagement een rol spelen. Kortom, genoeg te doen. Maar eerst ga ik genieten van mijn welverdiende vakantie… alleen. 😉