Na regen komt zonneschijn

26 mei 2021

Of het nu gaat over coronamaatregelen, de toch wat saaie vakanties of over mensen die vastlopen in hun leven… Er komen betere tijden.

 

Martine is wandelcoach en coaching bij stress en lichamelijke klachten. Daarnaast geeft ze trainingen op het gebied van work-life-balance. Voor LRM blogt ze over haar ervaringen in Leidsche Rijn.
www.martinedeinum.nl | www.work-life-balance.nl

Een kop koffie of borrel op het terras. Het kan weer! Hoe fijn! Op mijn fiets ben ik onderweg naar Leidsche Rijn Centrum. Mijn haren wapperen in de wind. Heerlijk, even een paar uurtjes voor mezelf. Op het Brusselplein zie ik tot mijn grote vreugde volle terrassen. De fontein staat nog niet aan. Het is dan ook nog best fris voor de tijd van het jaar. Maar, het ziet er weer bijna uit als vanouds. Ik zie mensen lachen en stralen met lekkere borrelhapjes op de tafels. De zon schijnt. Eindelijk!

Meivakantie

De drang naar meer vrijheid is groot. Zo langzamerhand komt het einde gelukkig steeds meer in zicht. Het is als uitkijken naar een lang verwachte vakantie. Hoe dichterbij je komt, hoe langer het lijkt te duren. Het weer zit ook niet mee. Ok, april doet wat hij wil, maar mei mocht van mij wel wat zonniger zijn. Zeker in vakantietijd. Mijn inspiratie om tijdens de meivakantie opnieuw in en om huis activiteiten te verzinnen is inmiddels wel een beetje uitgeput. Een lekker zonnetje erbij helpt dan enorm.

De kinderen hebben overigens een heerlijke vakantie gehad. De oudste vierde zijn verjaardag zes keer. Allemaal coronaproof bezoekjes. Zes keer taart (ah, daar komen die coronakilo’s vandaan) en twee weken lang slingers in huis. ‘De leukste vakantie ooit’, riep onze oudste, voor hij weer naar school ging. Voor hem scheen twee weken lang de zon.

Wandelcoaching

En ach, ook met regen kun je er best op uit. Ik heb een wandelafpraak met een vrouw. Zij heeft mij benaderd omdat ze veel stress ervaart en daardoor klachten heeft. Het lukt haar niet de rust terug te vinden. Ze vertelt me wat er is gebeurd in haar leven. Terwijl we wandelen wordt de lucht steeds donkerder. Even later tikken de eerste regendruppels op onze paraplu’s. Ze vertelt me wat haar dwarszit. Inmiddels is de regen overgegaan in hagel. Hagelstenen kletteren naast ons neer op de grond. ‘Zie je, gooi het er maar uit’, zegt ze. De buien zetten flink door. Blijkbaar moet er veel uit.

Op weg naar huis voel ik hoe mijn sokken soppen in mijn schoenen. Die leg ik thuis snel op de kachel. Ik haal mijn schouders op. Ach, dat droogt wel weer. De dag erna ontvang ik een mail over hoe waardevol ze het gesprek vond. En zo is het, doorweekt of niet, de ervaring telt. Ik weet zeker dat ook voor haar binnenkort de zon weer gaat schijnen. 

Ook ervaren wat wandelcoaching voor jou kan betekenen? Mail me voor een gratis en vrijblijvende kennismaking: info@martinedeinum.nl.