Nederlands Film Festival

21 september 2022

Gouden Kalf en Nijn-hundred vieren samen feest met 900 vrijkaarten voor Utrechters 

Deze week is het iconische beeld van het Gouden Kalf geplaatst bij de Stadsschouwburg Utrecht. Het Gouden Kalf beeld werd vergezeld door Nijn-hundred, de herkenbare blikvanger van de Utrecht 900 jaar viering. Het Nederlands Film Festival viert mee en trakteert met 900 vrijkaarten voor inwoners van Utrecht van 21 t/m 30 september. Wethouder van Cultuur Eva Oosters en festivaldirecteur Silvia van der Heiden van het Nederlands Film Festival gaven samen het startschot voor de gratis festivaltickets. De vrijkaarten worden via de retail en horeca-ondernemers door het centrum van Utrecht verspreid. Kijk op filmfestival.nl/u900 voor het overzicht van deelnemers of laat je e-mailadres achter om kans te maken op kaarten en beleef het Nederlands Film Festival!

v.l.n.r. Eva Oosters en Silvia van der Heiden. Fotocredit: NFF/By-Pauluz

NFF-Algemeen Directeur Silvia van der Heiden: “Het Nederlands Film Festival is geboren en getogen in Utrecht en daarom vieren we samen 900 jaar Utrecht. We trakteren op een bezoek aan de 42e editie van het Nederlands Film Festival en hopen van harte iedereen uit de regio Utrecht te zien bij een van de vele filmvertoningen.” 

Wethouder Eva Oosters van de gemeente Utrecht: “We zijn er trots op om tien dagen lang de filmhoofdstad van het land te zijn. Tijdens deze 42e editie van het Nederlands Film Festival zijn op veel locaties in de stad films te bezichtigen. Zo maakt het festival echt contact met de stad. Dat is na twee jaar coronamaatregelen erg welkom”.  

Jeroen Roose-van Leijden, centrummanager bij Centrummanagement Utrecht: “We zijn trots dat we deze actie samen kunnen doen en dat we met de ondernemers en de vastgoedeigenaren een bijdrage hebben kunnen leveren. We willen de bezoekers laten ervaren wat een rijk aanbod het centrum heeft aan cultuur, retail en horeca.

Over het NFF
Alles draait om contact op de 42e editie van het Nederlands Film Festival dat vanaf woensdag 21 september van start gaat en met het Gouden Kalveren Gala powered by Vriendenloterij afsluit op vrijdag 30 september. Ook vandaag zijn de Gouden Tegels onthuld in de Vinkenburgstraat. Acteur Fedja van Huêt onthulde de 50e Gouden Tegel voor zijn rol in De Veroordeling. Regisseur Will Koopman kreeg de 51e Gouden Tegel voor het Gouden Kalf voor de Filmcultuur dat zij tijdens het festival in ontvangst gaat nemen. filmfestival.nl