nieuw: Powermama030

19 december 2022

Functionele fitness tijdens en na de zwangerschap

De 1ste indoor Gym voor Mama’s (to be)

PowerMama 030 lanceert een unieke zwangerschapstraining. Dit is geen traditionele zwangerschapstraining, maar een nieuw concept. De eerste indoor gym voor mama’s (to be). 

 PowerMama®030 biedt het PowerMama® trainingsprogramma aan, speciaal voor vrouwen die verantwoord willen sporten tijdens en na de zwangerschap en/of na de bevalling. De zwangerschapstraining is de eerste training die zich specifiek op Fitness, Functioneel trainen en CrossFit voor (toekomstige) moeders richt. Tijdens de trainingen wordt er onder deskundige begeleiding gewerkt aan een sterke core, het versterken van de bekkenbodemspieren, balans, vergroten van kracht en uithoudingsvermogen (cardio) en ademhalingstechnieken.

Daarnaast is er heel veel aandacht voor alle veranderingen die het lichaam doormaakt in deze bijzondere periode. Veel vrouwen beseffen namelijk niet dat verkeerd trainen tijdens of na de zwangerschap kan leiden tot blijvende lichamelijke klachten. Gemiddeld één op de vier volwassen vrouwen heeft last van klachten aan de bekkenbodem zoals ongewild urineverlies tijdens inspanning en drie op de tien vrouwen houdt na de eerste zwangerschap een lichte diastase (wijking van de buikspieren). Een doorsnee personal trainer of coach heeft geen tot weinig kennis over een zwangerschap, simpelweg omdat reguliere sportopleidingen deze kennis niet aanbieden.

Team PowerMama®030 bestaat uit gediplomeerde personal trainers met een specialisatie in zwangerschap en revalidatie na de bevalling. Hierdoor weten we precies wat je wel en niet moet trainen tijdens en na de zwangerschap. Het is geweldig om te zien hoe (toekomstige) moeders met plezier en zonder ongemakken kunnen trainen en fit kunnen blijven dankzij de trainingen.

10 December 2022 is de officiële opening en vanaf januari 2023 bieden we een ruim aanbod aan programma’s voor elke fase van voor en na de zwangerschap.

Ben je zwanger? Start dan met de 8 weken sportieve zwangerschapscursus.
Daarna kan je instromen in de gemixte groepen om samen veilig en verantwoord te trainen.

Ben je uitgerekend in december of januari? Meld je dan aan voor het Core Restore programma.
Je kunt starten 6 weken na de bevalling. Daarna kan je instromen in de gemixte groepen om samen veilig en verantwoord te trainen.

De trainingen worden gegeven bij CrossFit Castellum in de bovenruimte, speciaal ingericht voor deze speciale doelgroep. Meer informatie over het trainingsprogramma is te vinden op: www.powermama030.nl