Orthomoleculaire therapie

20 mei 2022

Orthomoleculaire therapie – iets voor jou?

Jade Meijer heeft een eigen praktijk als orthomoleculair therapeut in het pand van Vleuten Vitaal. Wat is eigenlijk orthomoleculaire therapie?

“In de orthomoleculaire therapie streven we niet alleen naar een goede gezondheid, maar ook naar een optimale gezondheid”, vertelt Jade. “Dus ook als je geen of weinig klachten hebt: hoe kun je je optimaal voelen met de juiste voeding en supplementen voor jou?”

 

Meer dan een voedingsadvies

“Ik geef niet simpelweg een voedingsadvies. Ik ben deskundig in de specifieke samenstelling en inzet van onder meer vitamines, mineralen, aminozuren en vetzuren. Ik adviseer ook hogere doseringen supplementen om echt effect te hebben, en dan de merken met de juiste samenstelling. Denk aan: weinig hulpstoffen, betere hulpstoffen en actieve vormen van voedingsstoffen. Hierin ben ik anders dan een diëtist, op dit gebied ga ik verder. Je kunt bij mij o.a. terecht bij Burn-out klachten, klachten na corona, bloedsuikerschommelingen, vermoeidheid, maag-darmproblemen, zwangerschapsklachten, voedselintoleranties- en allergieën. ”

 

Voeding, lijf en geest

Vanuit haar interesse in voeding, lijf en geest is Jade zich gaan verdiepen in orthomoleculaire therapie. Ook omdat haar tweede zwangerschap niet zo fijn was als haar eerste. “Ik wil heel graag vrouwen mijn kennis van toen meegeven en laten ervaren hoe het anders kan. Ik begeleid een mix van mannen en vrouwen, niet alleen zwangere vrouwen. Mijn kracht is dat ik goed aanvoel wat mijn cliënten nodig hebben en hen snel op hun gemak kan stellen. Ik kan goed luisteren. Ik hoor terug dat zij zich gehoord voelen door mij. Dat heb ik zelf in het verleden wel eens gemist. Meten is weten vind ik belangrijk. Mensen kunnen bij mij ook terecht voor een bloedtest en andere labonderzoeken.”

 

Menselijk contact

Naast haar praktijk als orthomoleculair therapeut en haar werk als zelfstandig communicatieprofessional, houdt Jade ervan om onder de mensen te zijn. Het contact met mensen staat ook centraal in haar praktijk en werk. Ze is nieuwsgierig en ondernemend en houdt van doen. Ze woont met haar twee kinderen in De Meern.

 

Jade biedt een gratis kennismaking aan. Op maandag van 11.00 tot 11:30 uur kun je haar bellen op 06-43224466.

Op haar website www.praktijkjademeijer.nl vind je meer informatie over haar aanbod. Ze is werkzaam in gezondheidscentrum Vleuten Vitaal, www.vleutenvitaal.nl.