Schrijvers uit Leidsche Rijn

14 januari 2021

Vandaag, donderdag 14 januari, start de campagne ‘Steun je boekhandel’. Natuurlijk doen ook wij hier graag aan mee! We tippen 3 boeken die geschreven zijn door Leidsche Rijners en die verkrijgbaar zijn bij onze boekhandels: KEES (Mereveldplein, Winkelcentrum Terwijde en Centrum Vleuterweide) en Bruna (Leidsche Rijn Centrum).

TIP 1: JORIS

‘Weet jij waar de start is van opnieuw beginnen?’
geschreven door Pieter de Wit 

Dit boek gaat over Ryan, die niet bepaald verheugd is met de uitnodiging om drie weken met zijn schoonfamilie op vakantie te gaan naar Portugal. Op het zeiljacht van zijn schoonvader raakt hij verwikkeld in een beklemmende familietragedie, waarbij hij zelf ongewild het lijdend voorwerp wordt.

“De Wit schotelt zijn lezers allerlei intriges voor, die soms aan het ongelooflijke grenzen, maar nergens overschrijdt hij definitief de geloofwaardigheid. Joris is een plezierig boek om te lezen en zal menig lezer voor een intrigerende puzzel plaatsen.” – Thrillzone

 

Pieter mailde ons om te vragen of we aandacht wilden besteden aan zijn boek. Dat doen we graag! We belden hem voor een kort interview.

Hoe kwam je op het idee voor dit verhaal? 

‘Ik had ‘zin’ om te werken aan een ingewikkeld familieverhaal in combinatie met een spannende en verrassende verhaallijn. Daarnaast heeft het boek als ondertitel ‘Weet jij waar de start is van opnieuw beginnen?’ Ik denk dat veel mensen in hun leven wel één of meerdere keren het gevoel hebben ‘kon ik maar helemaal opnieuw beginnen’. Ik heb daar met dit verhaal een vorm aan gegeven.’

Is dit je eerste boek? 

‘Eigenlijk schrijf ik al mijn hele leven. Als kind wilde ik graag sportjournalist worden. Toen ik in 2013 voor een loopbaanadviesbureau werkte, heb ik mijn vakkennis in een heel praktisch en actiegericht bundeltje opgetekend: ‘De arbeidsmarkt op!’ Dat is toen heel goed ontvangen en veel gebruikt. Dat sterkte mij in de gedachten dat ik kon schrijven. Na een jaar of twee heb ik die bundel uit publicatie gehaald, omdat ik van baan wisselde en vind dat je dat soort inhoud moet blijven actualiseren. Ook in mijn huidige baan schrijf ik veel. Ik werk bij de faculteit Onderwijs en Opvoeding van de Hogeschool van Amsterdam en houd me bezig met het begeleiden van onderwijsontwikkeling, vooral op het snijvlak van ICT in Onderwijs. Sinds en door het uitbreken van de coronacrisis is mijn vakgebied in een enorme belangstelling komen te staan.’

Komt er een volgend boek? 

‘Dat is absoluut de bedoeling. Ik ben al heel aardig op weg, maar mijn vrouw en ik hebben twee zoontjes van 4 en 2, en er is deze maand nog een dochtertje op komst, dus het is echt zoeken naar ‘gaatjes’ om te schrijven. Een boek schrijven is best wel een enerverende klus. Vooral het voltooien kost meer tijd dan je denkt. Toch heb ik goede hoop dat het binnen nu en twee jaar gaat lukken. Het is gewoon tof als je een eigen boek hebt kunnen schrijven. Het staat volgens mij op heel veel wensenlijstjes van mensen.’

 

TIP 2: ROOK

geschreven door Tynke Hiemstra 

TIP 3: VAN HET HART

geschreven door Inge van der Krabben 

In ons winternummer tipten we het debuut van Tynke Hiemstra en het nieuwste boek van Inge van der Krabben. Lees het artikel hieronder of op pagina 82 en 83 van ons magazine.

 

Steun onze lokale boekhandels en bestel je boeken bij

boekhandel KEES of Bruna Leidsche Rijn

via de site, app, telefoon of mail!

Heb jij recent ook een boek geschreven,

woon je inLeidsche Rijn, Vleuten-De Meern én

vind je het leuk als wij aandacht besteden aan je boek?

Mail ons!