Slotfeest U900

25 oktober 2022

900 jaar Utrecht vieren we samen,

kom naar het slotfeest op 11 november!

Het is bijna de laatste dag van Utrecht 900! Hét feest van 2022 dat alle tien wijken van de Domstad overspoelt met toffe evenementen voor, door én met zoveel mogelijk Utrechters. En daar hoort een slotfeest bij! Kom nog één keer met z’n allen deze bijzondere verjaardag vieren op 11 november!  

Tijdens het slotfeest valt er veel te beleven zoals: exposities, wandelroutes, lezingen, films en meer om Utrecht 900 in stijl af te sluiten. Waarom samen nog een keer 900 jaar Utrecht vieren? We geven je een indruk met een kleine greep uit het programma. Het feest duurt de hele dag!

Vier samen Sint Maarten
Als opwarmer voor de Sint Maarten Parade, brandt op 4 november op diverse locaties, onder andere op het Berlijnplein ‘het vuur van Sint Maarten’. Het feest met muziek, dans, eten en een meeneem-markt begint al vanaf 17.00 uur. Het grote vuurbeeld, gemaakt door wijkbewoners, wordt om 19.30 uur aangestoken.

Het grote sluitstuk van Utrecht 900 jaar is de bijzondere lichtstoet ‘Parade zonder Muren.’ Alle deelnemende 10 wijken hebben lichtsculpturen volgens een Utrechts historisch thema gemaakt. Deze Sint Maarten Parade XL-versie loopt vanaf het Spoorwegmuseum naar het Moreelsepark, buiten de singel om.

Aan het eind op het Moreelsepark is het eindfeest van de Parade met optredens van Catching Cultures Orchestra, Masterpeace, de kunstinstallatie Bonfire en eten en drinken van de Waste Bar Utrecht 900.

Samen eten en drinken
Koop vanaf 22 oktober kaartjes voor de parade aan hapjes van de Restaurant Roulette, bij zo’n 30 Utrechtse restaurants met verschillende tickets én routes. En geniet van het speciale Utrecht 900 biertje ‘Pint Maarten’ verkrijgbaar bij o.a. café Tilt, De Postillon, Guillotine, VinVin, Blue Bar1, Café het Hart, BUNK Hotel en café lijn4 en nog veel meer kroegen en winkels.

Schitterend Utrecht
Ga naar ‘Schitterend Utrecht’ en ontmoet elkaar na sluitingstijd. In de Mariastraat is een spectaculair en kleurrijk lichtspel te zien, een bijzonder initiatief van juwelier Anne Boerema in samenwerking met kunstenaar Studio Irma.

Beleef Utrecht op 11 november
Je kunt op 11 november echt van alles beleven in je stadsie! Bekijk Utrecht eens door andere ogen en ga naar Radio Danspaleis. Je woont live opnames bij van interviews met ouderen met muzikale herinneringen. Of kijk 1 van de drie documentaires van Utrechters over Utrecht in Kinepolis, Louis Hartlooper Complex of de Nijverheid. Holland Baroque en de Nederlandse Bachvereniging treden samen op met diverse koren, waaronder de Kathedrale Koorschool Utrecht en Suriname. Samen brengen ze een muzikaal eerbetoon aan de stad.

Voor meer activiteiten en feestjes, bekijk dan het Utrecht 900 programma, ons Instagram account of  Facebook pagina.