Startschot nieuw seizoen RAUM Berlijnplein

27 maart 2018

RAUM trapt in het weekend van 7 en 8 april het seizoen af met twee evenementen én de opening van twee nieuwe installaties: Berlijnpleinfontein en Image Archeology.  

Met (inter)nationale makers en publiek bouwt RAUM op het ‘openbare expositieplein’ op het Berlijnplein aan een programma van installaties en evenementen dat nieuwsgierig maakt. RAUM is altijd open, je kunt 24/7 langsgaan om de installaties te bekijken. Of bezoek een van de evenementen, bijvoorbeeld in het weekend van 7 en 8 april! Meer informatie over het programma in dat weekend vind je onder de afbeeldingen hieronder.

PROGRAMMA RAUM 7 EN 8 APRIL

ZATERDAGAVOND 7 APRIL: BUQS AVONDWANDELING
21.00 – 22.00 uur – gratis toegang

Loop op zaterdagavond 7 april mee met de Buqs avondwandeling. Buqs zijn een elektrische levensvorm: lichtgevend en geluidmakend. Ze zitten hoog in de lantaarnpaal, tegen een raam of in de klimop verstopt, terwijl ze tikkende geluiden maken in conversatie met elkaar. Sensoren, microcontrollers; alledaagse hobby-technologie in de vorm van een insect-achtig wezen maakt je ineens bewust van de technologie om je heen en de invloed daarvan op de gebouwde omgeving. In de slimme stad van vandaag wordt er namelijk van alles geautomatiseerd: op elke hoek een sensor, realtime data van connected objects en drones met scanners die alles in kaart brengen. Op zondag 8 april kun je tijdens het evenement RAUM Drops ook meedoen aan de workshop Buqs maken. Tijdens deze workshop bouw je zelf mee aan de wezentjes.

ZONDAG 8 APRIL: RAUM DROPS EN LE BAZARRE
12.00 – 17.00 uur – gratis toegang

Tijdens RAUM Drops op zondag 8 april worden de installaties Image Archeology en Berlijnpleinfontein geopend, is er een workshop Buqs bouwen en doet Utrechts markt Le Bazarre een take-over.

Image Archeology
In Image Archeology van makers Sacha van den Haak en Anton Lamberg wordt beeldmateriaal van de omgeving verzameld en op chronologische wijze gepresenteerd in een continue livestream, die beeld samenvoegt tot nieuwe aarde in lagen. Als bezoeker kun je vanaf 8 april zelf beelden toevoegen aan de stream, waardoor je co-creator wordt.

Berlijnpleinfontein
In december kregen we een voorproefje en vanaf zondag 8 april is ‘ie af: de Berlijnpleinfontein. Leonard van Munster staat bekend om het maken van installaties in de publieke ruimte, die je even twee keer doen knipperen: zo groot en opvallend is zijn werk. Voor RAUM maakt hij een villa van 2 bij 2 meter op de top van een berg, waarvan je droomt dat je er zou kunnen overnachten. Geïnspireerd op zowel de statige architectuur van de beroemde architect Frank Lloyd Wright, als op het knusse karakter van een campertje in de wilde natuur.

Le Bazarre
Utrechts reizende markt Le Bazarre presenteert op zondag 8 april op het Berlijnplein een selectie van ’s Neerlands vintagehandelaars, lokale boeren, modemeisjes en -mannen, ontwerpers, illustratoren, productdesigners en andere creatieven. Kramen vol vintage kleding en huisraad, prints, antiek, vinyl en ander mooi spul.

Meer informatie over deze en alle andere evenementen en installaties van RAUM vind je op de website van RAUM.