TAAL DOET MEER ZOEKT VERSTERKING

19 januari 2018

In ons lentenummer komt een artikel over Taal Doet Meer. Zij willen ook in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern projecten opzetten en zijn daarom op zoek naar vrijwilligers. Hieronder alvast hun oproep.

Taal Doet Meer zoekt versterking in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern!

Wist jij dat er ook in jouw wijk veel mensen wonen met een taalachterstand? Taal Doet Meer is een organisatie die Utrechters met een taalachterstand helpt om deze barrière te overwinnen. En wij hebben jouw hulp nodig. Houd je van andere culturen, heb je affiniteit met lesgeven of voorlezen, ben je gek op kinderen, of wil je graag iets betekenen voor je medemens? Dan is Taal Doet Meer iets voor jou!

Taal Doet Meer zorgt er met meer dan 900 vrijwilligers voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan te vinden, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de huisarts te gaan, met een computer te werken of je huiswerk te maken. Vrijwilligers geven zowel les aan mensen die nog maar kort in Nederland zijn (o.a. vluchtelingen in de noodopvang) als migranten die al langer in Utrecht wonen.

 

Het werk van Taal Doet Meer levert alle betrokkenen wat op: cursisten leren de taal en de samenleving kennen. Scholieren presteren beter op school. Vrijwilligers verbreden hun blikveld, ontwikkelen hun sociale vaardigheden en dragen bij aan begrip en samenhang binnen de Utrechtse samenleving.

Ook in Leidsche Rijn wil Taal Doet Meer graag projecten opzetten, zodat de inwoners van deze nieuwe Utrechtse wijk elkaar steeds beter verstaan. Doe je mee? We zoeken nog vrijwilligers voor diverse projecten. Meld je aan via de website www.taaldoetmeer.nl of neem contact met ons op via info@taaldoetmeer.nl of 030 – 294 75 94.