In januari stond het Instagram-account van Niels en Shamira uit Terwijde in ons magazine als Insta-volgtip. Zij ruilen hun stenen huis regelmatig in voor ons huisje op wielen. Zij deden hun eerste ervaring met het concept ‘vanlife’ op in Nieuw-Zeeland, waarna ze besloten om thuis hun eigen camper te bouwen. Samen runnen ze ook de website Wander Rebel. Dat begon als een reisblog, maar naast hun reiservaringen wilden veel mensen ook meer weten over hun camperproject.
Niels en Shamira zijn ondertussen begonnen aan een nieuw camper zelfbouw project én hebben recent een e-book camper bouwen gepubliceerd, dat je tot 30 juni gratis kunt downloaden.
Iedereen kan een camper bouwen
Door de coronacrisis zit ver reizen er voorlopig niet in, maar met de zomer voor de deur en de versoepelende maatregelen kunnen we wel voorzichtig gaan kijken naar een vakantie dichtbij huis. De camper is daar perfect voor. Je bent zelfvoorzienend en hebt de vrijheid om te beslissen wanneer en waar je heen wilt. Maar campers zijn duur en daardoor zijn er steeds meer mensen die er zelf eentje bouwen. Een oude bestelbus krijgt zo regelmatig een tweede leven door mensen die er een huisje op wielen van maken. Dat bouwen hoeft overigens niet zo moeilijk te zijn, met een camper bouw gids kan iedereen dat!
De meest complete camper bouw gids
Shamira en Niels bouwen nu zelf dus al voor de tweede keer een bestelbus om naar camper. Hun verhalen, ervaringen en tips delen ze op hun website, maar de vele vragen van mensen die ook zo’n busje willen bouwen bracht ze op het idee om alle informatie ook te verwerken in een compleet e-book. In 10 stappen nemen ze lezers mee van de aanschaf van de juiste bestelbus tot het bouwen en omkeuren van de bus naar camper. Met bijna 15.000 woorden aan informatie is dit de meest complete camper bouw gids die er online te vinden is. En tot 30 juni kun je deze gratis downloaden!
Duurzaam en efficiënt bouwen
‘We willen mensen niet alleen laten zien hoe leuk het is om een eigen camper te bouwen, maar ook hoe je dat duurzaam en efficiënt doet. Binnen het e-book hadden we de ruimte om uitgebreid op bepaalde onderwerpen in te gaan. Zo hebben we bijvoorbeeld een uitgebreid hoofdstuk over elektra geschreven en een handige productenlijst toegevoegd.’