Wat brengt de zomer van 2020?

9 juli 2020

Terwijl ik dit schrijf komt de regen met bakken uit de hemel en verlang ik terug naar de warmte. Het gevoel bekruipt me dat het herfst is, maar om me heen zie ik groene bladeren en kleurrijke bloemen. Een totaal ander beeld dan twee weken geleden, toen de zon mijn huid verbrandde en ik puffend rondliep. Wat gaat deze zomer ons brengen?

Martine is lifecoach, wandelcoach en ervaringsdeskundige op het gebied van chronische klachten. Daarnaast geeft ze trainingen op het gebied van work-life-balance.
www.martinedeinum.nl | www.work-life-balance.nl

Sporten voor meer energie
Zo vlak voor de zomervakantie wil ik nog even knallen. Nu de sportscholen weer open zijn, vind je me drie keer in de week bij Newstyle Leidsche Rijn. Met ballonnen boven de deur lijkt het net de ontvangst van een leuk feestje. Maar niets is minder waar, hier wordt keihard gewerkt. Met een fles desinfectie in de hand maak ik vol goede moed een rondje langs de apparaten. Ik luister naar de muziek, droom een beetje weg en doe ondertussen mijn oefeningen. Het uur is zo om. Valt me niks tegen, na vier maanden alleen maar wandelen. Ha, wacht maar, moet mijn lijf hebben gedacht. De dagen erna kon ik nauwelijks een shirtje aan- en uittrekken. Ik was het bestaan van veel spieren blijkbaar vergeten. Maar hé, als je weer meer energie wilt, moet je er wat voor doen.

Work in progress
Tijdens een vers bereide lunch in de buitenlucht bij Indekerngezond ontmoet ik allerlei leuke mensen die – net als ik – willen bijdragen aan positieve gezondheid in Leidsche Rijn en omgeving. En bij ENIK Leidsche Rijn verzorg ik deze week een workshop ‘Met klachten in balans’ die enthousiast wordt ontvangen. Fijn om weer lekker aan de slag te zijn. Volgende week staat deel twee op het programma en ga ik verder met de ontwikkeling van het work-life-balance trainingsprogramma. Hierover later meer.

Op vakantie of staycation?
Wat doe jij deze zomer? Hoe dichterbij de vakantie komt, hoe groter mijn behoefte om Nederland uit te gaan. We zijn ons aan het oriënteren op Normandië. Mijn eisenpakket: niet langer dan een dag rijden en me er vrij kunnen voelen. Ik betwijfel of dat kan. Kunnen de kids ongestoord zwemmen? Kunnen we zonder mondkapje de supermarkt in en baguettes halen bij de bakker? Zaterdagavond zat ik helemaal doorweekt op de fiets vanuit Utrecht om een mondkapje in de trein te ontwijken. Ok, ik had achteraf wel een beetje spijt. Maar het staat me zo tegen. Of wordt het dan toch staycation? Wordt vervolgd… Fijne zomer allemaal!