Zo creëer je een vakantiegevoel thuis!

11 juni 2020

Deze zomer is waarschijnlijk net iets anders dan andere zomers! Kunnen we op vakantie of blijven we thuis? Met deze Staycation tuinstyling tips, haal jij het vakantiegevoel in huis.  Ga je mee op reis?

Bohemian style
De tempraturen buiten lopen al aardig op, waardoor we al heerlijk tijd kunnen doorbrengen in de tuin. En of je nu een grote of een kleine tuin hebt, met de juiste accessoires creëer ook jij het ultieme vakantiegevoel. Een fijne vakantie stijl die we vaak tegen komen op vakantie is de Bohemien stijl. Een mix van verschillende reizen en mooie souvenirs. Natuurlijke en rustige kleuren, gezellige hoekjes met veel kussens en sfeervolle verlichting. Het mixen van patronen en kleuren mag juist in deze stijl!
 

Materialen en kleuren
Het draait hier vooral om materialen, kleuren en prints te combineren. Bij Bohemien stijl worden vaak rustige kleuren gebruikt. Maar als je het juist wat gewaagder wil, mix het dan met oranje, blauw, roze of een tropisch printje. Deze kleuren geven meteen het Ibiza gevoel. Als je deze kleuren combineert met materialen zoals riet, linnen of gehaakte materialen dan krijg je al snel een heerlijk boho sfeertje.
 

Aankleding
Kleed je tuinbank of stoel aan met een mix van veel kussens en plaids. Textiel is een belangrijk onderdeel van de boho stijl. Denk hierbij aan verschillende gehaakte kussens of een gevlochten raffia kussen. Van een kleed op de grond en een wandkleed aan de muur tot een parasol met franjes, leef je uit! En kleed je tuin af met sfeervolle verlichting en tropische planten. Tip: Hang ook is planten op in je tuin ter decoratie.

Tropical style
Het is tijd om de tropen te bezoeken.  Niet met het vliegtuig maar met stylingtips voor een tropische tuin. Want je hoeft niet ver weg om in tropische sferen te komen. De tropical style siert zich door de look van tropische vakantieoorden waar luxe vakantiebungalows zijn ingericht met natuurlijke materialen en palmbladeren voor schaduw zorgen.

Materialen en kleuren
In de tropical look draait het hier vooral om materialen zoals riet, bamboe en teak.
Hou de basis rustig met natuurlijke tinten zoals groen, beige, grijs en wit en voeg
  accent kleuren toe die lekker vrolijk zijn. Je maakt de look compleet met printjes van palmbladeren, diermotieven en exotische bloemen. 

Aankleding
De tropical vakantie vibe krijg je echt in je tuin als je ruimte hebt voor een hangstoel! Lekker hangen en relaxen past hier perfect. Geen ruimte voor hangstoel? Kleed je tuinbank aan met een mix van kussentjes met palmbladeren of dierenprints en maak de look compleet met een jungle vloerkleed en raffia look parasol.  Uiteraard mogen grote planten, zoals palmen in potten niet missen.  


Fijne vakantie!

Geschreven door Marith Thies,
Interieurarchitect bij THIES Design in Leidsche Rijn Utrecht.
www.thiesdesign.nl