Zomervoorstelling het NUT

21 juni 2021

Het is een zwoele zomeravond op Leidsche Rijn Beach. Je nipt aan een cocktail, zonnebrand op je neus, comfortabel onderuitgezakt in een strandstoel. De laatste stralen van de zonsondergang schijnen nog op je gezicht en worden gefilterd door de getinte glazen van je zonnebril, die de wereld hult in een zomers pastelkleurig palet. Het klinkt als een zomervoorstelling van het NUT, maar wat als je dit je hele leven kon doen?

Vakantie in Leidsche Rijn

De nieuwe zomervoorstelling van het NUT (Nieuw Utrechts Toneel), verkent de uiterste consequenties van het idee dat ons werk wordt overgenomen door technologie. Voor jou als toeschouwer doet de naam van de voorstelling de ervaring absoluut eer aan. Nooit meer werken is een volledig verzorgde avond, inclusief driegangendiner, theater, cocktails en ruimte voor gesprek. De hele avond lang mogen de voeten omhoog en wordt er voor je gezorgd.

< tekst loopt door onder de foto van Sabine Rovers >

Zomervoorstelling Nieuw Utrechts Toneel

Nooit meer werken

Maar ook acteurs Greg en Floor liggen er relaxt bij. Aan de rand van een zwembad genieten zij, net als jij, van een heerlijk avondje vrij. Werken hoeft niet meer. Robots G1 en F1 spelen de voorstelling voor ze. Heerlijk! Maar hoe wordt dit dag na dag na dag? Is ontspannen nog steeds ontspannen als je nooit meer hoeft te werken? Als alles wat we moeten doen wordt overgenomen door robots, verliezen we dan niet de zin van ons bestaan?

Nadenken over de toekomst

Het thema van het NUT is in 2021 ‘de toekomst van werken’. Alle voorstellingen en producties gaan hier op een bepaalde manier over. Zo wordt in de familievoorstelling HOOG prestatiedruk onder jongeren bespreekbaar gemaakt, praten bij De Futuristen in TivoliVredenburg wetenschappers en kunstenaars over tijdsdruk in de stad van de toekomst en kijk je in de wandelroute out of office naar werk vanuit het perspectief van niet-werkenden. Door deze focus op de toekomst van werk hoopt het NUT samen met het publiek tot nieuwe inzichten te komen. Er wordt gezocht naar het antwoord op die ene vraag: wat betekent werken nou voor ons?

< tekst loopt door onder de foto van Sabine Rovers >

Zomervoorstelling Nieuw Utrechts Toneel

Zomervoorstellingen van het NUT

Nooit meer werken is de achtste zomervoorstelling van het NUT. Iedere zomer kun je genieten van een avond theater op een unieke locatie in Leidsche Rijn. Met titels als De denderende tijd, Grens en Graven weet het theatergezelschap het publiek elke zomer opnieuw een complete en unieke ervaring mee te geven. Want theater is niet om naar te kijken, het is een aanleiding om met elkaar in gesprek te gaan. 

Nooit meer werken zien?

Nooit meer werken speelt vanaf 21 juli op woensdagen tot en met zondagen iedere avond in Leidsche Rijn. Voor een geheel verzorgde avond (drankje, driegangendiner, theater, borrel en gesprek na afloop) kost een ticket € 47,50. Ben je jonger dan 30 jaar? Dan betaal je slechts € 25.

Lees meer en bestel tickets >> 

< credits alle gebruikte foto’s: Sabine Rovers >