Kill your darlings

21 september 2018

Vanaf 5 oktober t/m 30 november kun je de fototentoonstelling VINEX van fotografe Hilde Werner bezoeken in Castellum Hoge Woerd. Kom ook en bekijk het resultaat van haar zoektocht naar verrassende beelden en verhalen .

‘Na een heerlijk relaxte zomervakantie is de tijd aangebroken van de laatste voorbereidingen voor mijn fototentoonstelling VINEX. De tijd van beslissingen nemen, knopen doorhakken en loslaten. Dingen waar ik nogal wat moeite mee heb. Maar daar wist mijn vormgever wel raad mee. Die kwam met een zeer strakke deadline, waar ik zweetplekken van onder mijn oksels kreeg. Toch was ik blij, omdat ik hierdoor gedwongen werd een definitieve keuze te maken voor mijn fotoserie en niet meer eindeloos kon wikken en wegen. Daar was gewoonweg geen tijd meer voor. Ik moest uit mijn verzameling de ‘Definitieve 20’ kiezen. Lievelingen aan de kant schuiven en de serie passend maken.

Dat is gelukt en ik hoop dat het een mooi overzicht zal geven van het leven in Leidsche Rijn. Ook al is het nog maar een tipje van de sluier. Ik weet dat er nog veel meer gebeurt en dat er zoveel verhalen zijn die nog niet zijn verteld! Ik denk dan ook niet dat het hiermee klaar is. Ik vind het veel te leuk om de verhalen te horen en mooie plekjes van Leidsche Rijn te ontdekken.

Maar nu eerst de tentoonstelling. Ik hoop dat jullie komen kijken en dat jullie je eigen wijk erin herkennen. De tentoonstelling is te zien van 5 oktober tot en met 30 november in Castellum Hoge Woerd. Wil je meer weten over mij of mijn project, kijk dan op www.hildewernerfotografie.nl of www.20jaarleidscherijn.nl.’