Krokodillen in het Waterwinpark

14 juni 2018

Haar zoektocht naar verrassende beelden en verhalen bracht fotografe Hilde Werner met haar zoon naar het Waterwinpark.

‘Mijn oma nam mijn zus en mij toen we klein waren regelmatig mee met boodschappen doen. Om bij het winkelcentrum te komen, moesten we nog wel eerst door de jungle. Takken moesten opzij worden gehakt om een doorgang te maken, we moesten wegduiken voor langs slingerende apen en altijd op ons hoede zijn: er kon zomaar een tijger op ons afspringen als we niet oppasten. De opluchting was groot als we heelhuids de winkels hadden bereikt. En als beloning kregen we iets lekkers bij Jamin.

Je kunt je niet voorstellen hoe groot mijn teleurstelling was toen ik jaren later ontdekte dat de jungle uit mijn herinneringen bleek te zijn gekrompen tot een zielig plantsoentje met een paadje erdoor. Maar de bewondering voor mijn oma, die dit stukje minigroen had weten om te toveren tot een oerwoud, kon niet groter zijn!

De fantasie van kinderen in grenzeloos. Zo gelooft mijn zoon Olivier dat het Waterwinpark wordt bewoond door krokodillen. Hij weigerde er een tijd langs te gaan, overtuigd als hij was dat hij zou worden verorberd door vraatzuchtige beesten. En wie ben ik om hem tegen te spreken…’